Welkom op de site van Frogs and More

Deze website staat in het teken van pijlgifkikkers, mijn grote hobby die ik al van kinds af aan vervul. En dat is inmiddels al meer dan 25 jaar en een fantastische liefhebberij waar ik mezelf en mijn voorliefde voor deze bijzondere, meerkleurige kikkersoort helemaal in kwijt kan.

Op mijn website laat ik je kennismaken met de leefwereld van mijn favoriete pijlgifkikker, de Dendrobates auratus . Want er komt veel bij kijken om deze bijzondere amfibiesoort te verzorgen en te kweken. Ik gun je graag een kijkje in die fascinerende wereld aan de hand van mijn eigen kennis en ervaring die ik door de jaren heb opgedaan.

Het is natuurlijk mogelijk om per mail of telefonisch een afspraak te maken om de bedrijfsruimte te bezoeken, voorkeur op de woensdagavond of zaterdagmorgen.

Voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Wij hanteren de volgende voorzorgsmaatregelen.

Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere mensen in de winkel.

Raak producten en verpakkingen niet onnodig aan

Betaal bij voorkeur contactloos

Toch contant betalen? Vermijd handcontact

Dank voor uw begrip

 

Nieuw: Mossonferntree producten in het assortiment!

159Moss on treeferns, de naam zegt het al: mos op boomvarens, is een gezamenlijk initiatief van de Frogs and more en Terrated. Beide ondernemingen richten zich op de verkoop van pijlgifkikkers, paludariums en toebehoren. Al enige jaren is er een plezierige samenwerking. In één product vonden beide ondernemingen zich zo dat besloten werd om een gezamenlijke in- en verkoop af te spreken. Dit product is varenwortelmateriaal. Eigenlijk bedoelen we materiaal van de stammen van de boomvaren en in het bijzonder Dicksonia’s.

Wij geloven in dit inrichtingsmateriaal voor terrariums / paludariums.

Het is een fantastisch duurzaam en natuurlijk materiaal.
Duurzaam in de betekenis dat dit materiaal jaren probleemloos mee gaat in een vochtig terrarium / paludarium.
Ook duurzaam is omdat het materiaal al in Nederland geïmporteerd was, nu overcompleet is en gered is voor het gebruik als inrichtingsmateriaal.
Dit materiaal is in het recente verleden ingevoerd vanuit Australië en Nieuw Zeeland met in achtneming van strenge regels qua natuurbehoud. Wij staan helemaal achter deze regels en verkopen dan ook beslist geen boomvarenmateriaal uit Indonesië en Zuid Amerika.
Het is een van de weinige natuurlijke materialen die spontaan bemost, daarnaast kunnen er ook spontaan varentjes in komen en vrijwel alle planten kunnen er op gestekt worden.
Hoewel boomvarenmateriaal relatief duur is kunnen wij het aanbieden voor een eerlijke prijs die onder de gangbare prijs ligt.

Wij hebben de volgende boomvarenmaterialen in ons assortiment:

potjes in 4 maten,
stammetjes in 2 soorten en totaal 11 maten,
boomvarengruis in 2 soorten (grof en fijn) en in diverse hoeveelheden,
“varenwortelwand uit de emmer” in diverse hoeveelheden,
en complete achterwanden van varenwortel materiaal in 2 varianten en in diverse afmetingen → ook precies in uw gewenste maat.
Al deze producten vind u in onze webwinkel. Natuurlijk kunnen groothandelaren en winkels ook bij ons terecht.